Primăria Târgu Mureş a anunţat, miercuri, că 20 din cele 41 de autobuze diesel, cu o lungime de 12 metri fiecare şi care vor deservi transportul public de călători, au ajuns în municipiu, în urma unui contract în valoare de peste 42 milioane de lei, finanţat din fonduri proprii, transmite Agerpres, citată de Rado.

„Autobuzele urbane marca BMC, din categoria Euro 6, sunt echipate cu cele mai noi sisteme GPS şi de monitorizare video a spaţiului din autobuz, vehiculele oferind condiţii de transport adecvate pentru persoanele cu handicap locomotor.

Un autobuz poate transporta 108 pasageri dintre care 27 de pasageri pe scaune şi 81 în picioare. Până la jumătatea lunii ianuarie se va termina procedura de înmatriculare, astfel încât târgumureşenii să le poată utiliza.

Alte 21 de autobuze vor sosi în prima jumătate a anului viitor, iar nu peste multă vreme vor sosi de asemenea autobuzele hibride şi cele electrice . Reînnoim parcul de autobuze al oraşului pentru ca transportul public din Târgu Mureş să fie unul de secol douăzeci şi unu”, a anunţat, pe Facebook, primarul din Târgu Mureş, Soos Zoltan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.