O bucată din autostrada A3 Transilvania ar urma să fie inaugurată peste câteva luni, deși teoretic termenul contractual este abia începutul anului viitor. Noi imagini de pe șantier ilustrează mobilizarea bună a constructorului austriac. Chiar dacă discutăm doar de un tronson foarte scurt, el este „unul de efect care va rezolva o (bună) parte din problemele de trafic” din zonă, după cum apreciază și Asociația Pro Infrastructura.

Tronsonul A3 de la Târgu Mureș la Ungheni (Aeroport) nu este unul lung, un „ciot” de doar puțin peste 9 km – 4,5 km de autostradă și 4,7 km de drum de legătură cu patru benzi – însă vine în continuarea a 33 de kilometri de autostradă deja dați în trafic și ar permite șoferilor să intre pe autostradă mult mai aproape de Târgu Mureș.

În momentul de față stadiul lucrărilor a depășit 70%, iar autoritățile de la transporturi speră ca deschiderea traficului să aibă loc până la finele anului.

În prezent, constructorul se concentrează în continuare pe finalizarea structurilor și a nodului rutier cu DJ151D.

În paralele se așterne stratul final de uzură și se mai lucrează și la cele 2 sensuri giratorii prin care proiectul se conectează la Municipiul Tg. Mureș.

Filmarea de mai jos începe tocmai cu giratoriile respective și drumul de patru benzi care conectează autostrada de Tg. Mureș, iar secțiunea de autostradă propriu-zisă începe de pe la minutul 3.59.

„Într-adevăr, doar un ciot, dar unul de efect care va rezolva o (bună) parte din problemele de trafic din sudul municipiului Târgu Mureș”, aprecia și Asociația Pro Infrastructura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.