Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş a anunţat, duminică seara, că poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Mureş din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Braşov s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar de cercetare penală în cazul celor două trenuri ajunse pe aceeaşi linie, la Sighişoara, care ar fi transportat încărcături inflamabile. Conform surselor G4Media, unul dintre mecanici ar fi consumat alcool.

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, referitoare la un posibil eveniment petrecut la data de 8 iunie 2023, în Gara Sighişoara, în care un tren ar fi pătruns pe o altă linie, pe care se deplasa o altă garnitură de tren, poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Mureş din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Braşov s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar de cercetare penală. Cercetările sunt desfăşurate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ‘neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă, din culpă’, cu ocazia acestora urmând a fi verificate toate circumstanţele în care s-ar fi produs evenimentul în cauză”, a arătat IPJ Mureş, într-un comunicat de presă.

Reacţia IPJ Mureş a venit la o zi de la apariţia în spaţiul public a informaţiei potrivit căreia „o coliziune a două trenuri încărcate cu motorină, respectiv îngrăşăminte chimice” ar fi fost evitată în ultima clipă, în data de 8 iunie, în Gara Sighişoara.

IPJ Mureş nu a precizat dacă incidentul a avut într-adevăr loc şi care a fost încărcătura celor două trenuri de marfă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.