Zoltan Prosszer – administrator special, acţionar şi preşedinte al CA al producătorului de cabluri Romcab Târgu Mureş – şi directorul economic, Dana Elena Neţoi, au fost trimişi în judecată de DIICOT pentru „prezentare cu intenție de către membrul consiliului de administrație/directorul general al emitentului către deținătorii de valori mobiliare de situații financiare inexacte privind condiţiile economice ale emitentului, în formă continuată și prezentare cu intenție de către membrul consiliului de administrație al emitentului către deținătorii de valori mobiliare de informații nereale privind condiţiile economice ale emitentului”, potrivit unui comunicat al DIICOT coroborat cu portalul Tribunalului Bucureşti.

Zoltan Prosszer şi Dana Elena Neţoi sunt acuzaţi că ar fi indus în eroare şi ar fi prejudiciat 11 mici acţionari ai companiei cu aproape 1 milion de euro.

Producătorul de cabluri din Târgu Mureş este în insolvenţă din 2017, însă speră să iasă din această procedură la finalul anului. Compania este listată la Bursa de Valori Bucureşti din 1995 şi are indice bursier MCAB.

Potrivit documentelor companiei publicate în Monitorul oficial, până în 2017, preşedinte al CA al Romcab a fost ex-ministrul PNL de Finanţe, Sebastian Vlădescu. Până în 2014, membri ai CA al Romcab au fost şi Gabriel Biriş, fost secretar de stat la Finanţe, şi italianul Roberto Musneci, fost preşedinte al Amcham şi director pentru Europa de sud-est la multinaţionale precum GlaxoSmithKline şi A&D Pharma.

Potrivit documentelor companiei, Romcab Târgu Mureş este deţinută în proporţie de 69% de firma Sadalbari SRL. Aceasta, la rândul ei, este controlată de Zoltan Prosszer (42%), Rodica Doichiţoiu (37%), Ioana Roxana Târcă (14%) şi off-shore-ul cipriot Amberyce Ltd (6,54%).

În 2013, în acţionariatul Romcab a intrat cu 19% şi banca de investiţii Morgan Stanley, însă americanii au ieşit din companie în 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.