Primăria Târgu Mureş a anunţat, marţi, capturarea a doi dintre cei trei urşi care coborau frecvent la Grădina Zoologică. Instituţia recomandă populaţiei să evite zona până la capturarea celui de-al treilea animal, relatează News.ro.

„Urşii de la Platou, capturaţi! 2 dintre cei 3 urşi (ursoaica şi un pui) din familia care frecventa Platoul Corneşti şi zona Grădinii Zoologice au fost capturaţi azi-noapte. A fost o intervenţie dificilă, însă Asociaţia de vânători împreună cu membrii echipei de intervenţie au reuşit să finalizeze această operaţiune cu succes”, a transmis, marţi, Primăria Târgu Mureş.

Sursa citată a precizat că în zilele următoare se va interveni pentru prinderea celui de-al treilea urs.

„În zilele următoare sperăm că şi cel de-al treilea urs să fie capturat. Până la finalizarea procedurilor de capturare şi relocare a exemplarelor de urşi rămaşi, rugăm, în continuare, populaţia să evite folosirea pistei de alergare de pe Platoul Corneşti, mai ales seara şi noaptea”, a mai transmis primăria.

Instituţia face apel la toţi cei care constată apariţia unui animal în zonă să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

Încă de la începutul lunii februarie, Primăria Târgu Mureş a avertizat populaţia că o ursoaică cu doi pui intră frecvent în Grădina Zoologică, dar de cele mai multe ori nu au provocat pagube.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.