„Astăzi se deschide circulația pe autostrada Târgu Mureș-Ungheni. Vorbim de 4,5 kilometri care au profil de autostradă și 4,7 kilometri la profil de drum național cu două benzi pe sens. Rezultate concrete! Nu festivism!” a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu pe Facebook.

Coordonatorul de proiect din partea Strabag pentru realizarea lotului Târgu Mureş – Ungheni al Autostrăzii Transilvania, Marius Mitrofan, spune că acest tronson este dat în circulaţie mai devreme cu două luni faţă de termenul prevăzut în contract – 22 ianuarie 2022.

Lungimea este de 4,5 km, fiind completată cu 4,7 de kilometri de drum care face legătura între autostradă şi Târgu Mureş. Este un drum expres pe 4 benzi de circulaţie şi cu o zonă mediană. Tronsonul de autostradă de 4,5 km se finalizează în dreptul kilometrului 0, de unde, spre viitor, vor pleca cele două conexiuni de autostradă – continuarea A3 spre Braşov şi A8, care este în fază de studiu de fezabilitate și care ar trebui să lege Târgu Mureş de Iaşi.
Reprezentantului companiei a afirmat, conform Agerpres, că acest seminod este important pentru că rezolvă o problemă gravă de trafic, care afecta oraşul Ungheni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.