Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat, luni, efectuarea celei de-a şaptea prelevări de organe din acest an, ficatul prelevat fiind trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, iar rinichii, la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj.

„Duminică după-amiază, 12 decembrie 2021, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Cluj şi Bucureşti au prelevat ficatul şi rinichii de la o pacientă aflată în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre o femeie de 65 de ani, internată în Secţia Clinică ATI. Transplanturile organelor prelevate de la Târgu Mureş au fost realizate în noaptea de duminică spre luni, 12 spre 13 decembrie 2021.

Mobilizarea tuturor echipelor medicale a fost maximă în aceste momente, cu atât mai dificile ţinând cont de contextul epidemiologic actual şi de toate măsurile de protecţie împotriva SARS-CoV-2, aducând o nouă şansă la viaţă altor persoane. Prelevarea de organe realizată în cursul acestei zile este a şaptea din anul 2021, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş”, a precizat SCJU Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

SCJU Târgu Mureş a precizat că donarea de organe se face numai în scop terapeutic şi că prin aceasta orice persoană poate salva viaţa unui alt semen prin gestul său.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.