Furnizarea apei în staţiunea Băile Tuşnad şi în satele Tuşnad, Tuşnadul Nou şi Vrabia, este sistată de patru zile, după ce conducta care alimentează aceste localităţi s-a spart, iar repararea defecţiunii necesită timp, dar şi fonduri considerabile, transmite Radio Târgu Mureș, citată de Rador.

Primarul staţiunii Băile Tuşnad, Butyka Zsolt, a declarat că respectiva conductă s-a fisurat în zona căii ferate din localitatea Sânsimion şi trebuie schimbată o porţiune de circa 20 metri, dar Primăria staţiunii nu mai dispune de bani, iar firmele care au început să lucreze fac acest lucru pe datorie.

Potrivit sursei citate, în staţiune s-a luat măsura ca apa menajeră să fie furnizată în recipiente de o mie de litri, amplasate în fiecare cartier, iar de marţi se va distribui şi apă potabilă.

Este pentru a şaptea oară în acest an când se produc fisuri în reţeaua de alimentare a oraşului, care furnizează apă şi pentru localităţile Tuşnad, Tuşnad Sat şi Vrabia, motiv pentru care Primăria şi Consiliul Local din Băile Tuşnad au solicitat Instituţiei Prefectului declararea stării de alertă.

Potrivit primarului, conducta se sparge în mod frecvent pentru că lucrarea, realizată în urmă cu şapte ani din bugetul naţional, nu a respectat proiectul iniţial, iar ţeava este subdimensionată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.