Inspectoratul de Poliție Județean Mureș a demarat o anchetă după ce, pe rețelele de socializare și pe grupurile de cadre didactice sau ale părinților a apărut un mesaj prin care se anunța faptul că elevilor din municipiul Târgu Mureș le sunt oferite drajeuri care ar conține substanțe psihoactive, transmite Radio România Târgu Mureș preluat de Rador.

În anchetă au fost mobilizați polițiști de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș și de la Unitatea Teritorială de Analiză a Informației Târgu Mureș.

Verificările au arătat că imaginile circulă pe internet încă de anul trecut, iar informațiile au fost distribuite de pe conturi false.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș, inspector de poliție Alexandra Luca: „S-a constatat faptul că imaginea distribuită pe diferite grupuri nu este una veridică, fiind preluată din alte surse din spațiul public, iar unele dintre conturile care ar fi postat astfel de informații pe rețelele de socializare ar fi false. S-a stabilit că informațiile în cauză ar fi fost publicate pentru prima dată pe un site în vara anului 2022, într-un alt județ, postarea fiind preluată la nivelul județului Mureș în luna noiembrie 2022, dar și în primăvara acestui an”.

Polițiștii le reamintesc părinților și profesorilor să fie atenți cu anturajul copiilor și să îi învețe să nu intre în contact cu necunoscuți.

Inspectorul de poliție Alexandra Luca: „Vă reamintim, stimați părinți, o recomandare cu caracter permanent, și anume aceea de a acorda o atenție deosebită anturajului copilului, modului în care alege să-și petreacă timpul liber, observând atent schimbările de comportament în funcție de contextul în care se regăsește copilul. Reamintiți-i copilului sfatul de a nu accepta diverse atenții, îndeosebi din partea persoanelor necunoscute și să nu urce în mașini în care se află persoane necunoscute, chiar dacă, printre pasageri sau poate chiar conducătorul auto, sunt persoane pe care le cunoaște. Cadrelor didactice le reamintim necesitatea supravegherii atente a elevilor și în afara spațiului clasei, în curtea școlii, în interacțiunea cu elevii altor clase sau cu persoane necunoscute care i-ar putea aborda din afara unității de învățământ”.

La nivelul I.P.J. Mureș și al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș nu au fost înregistrate plângeri sau sesizări privind astfel de circumstanțe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.