Deputatul AUR de Mureș, Dan Tănasă, l-a jignit luni în platoul Antenei 3 pe deputatul PNL Marilen Pirtea, spunându-i în direct ”sunteți un nesimțit”. El a repetat sintagma de trei ori, iar moderatorul Răzvan Dumitrescu i-a tăiat temporar microfonul. Tănasă a vociferat de mai multe ori pe durata emisiunii, iar când moderatorul i-a cerut să se calmeze, a țipat ”Sunt calm! Sunt calm!”.

Dan Tănasă (AUR) a fost în centrul atenție în luna martie, când l-a jignit pe parlamentarul USR Silviu Dehelean pe holurile parlamentului. „Nu ţi-e, mă ruşine, să vii aşa la mine? Că ce? Păduche! Vii tu înspre mine să mă ameninţi că ce?! Dispari de aici! Dispari de aici! N-auzi?! Îţi ordon să dispari din faţa mea! Marş de aici!”, a fost una din replicile deputatului AUR Dan Tănasă.

Dan Tănasă și-a construit imaginea publică pe retorica anti-maghiară și a fost alături de Noua Dreaptă în Valea Uzului. La începutul lunii iunie 2019, câteva zeci de români au intrat cu forța în Cimitirul Militar din Valea Uzului pe care autoritățile locale, conduse de politicieni UDMR, îl închiseseră cu lanț și lacăt. Printre cei care au organziat și au participat la acțiune s-au aflat reprezentanți ai Frăției Ortodoxe Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de Biruință, Noua Dreaptă, dar și George Simion și Dan Tănasă.

Dan Tănasă, cunoscut militant anti-UDMR din Mureș și cu o puternică retorică anti-maghiară, a primit elogiile Sputnik (ziar susținut de guvernul Rusiei) pentru declarațiile făcute atunci.”Sunt peste 1200 de persoane, este un eveniment important – dar autoritățile statului român nu sunt aici!”, a transmis cunoscutul jurnalist Dan Tănasă (…) Și, atenție, spune Tănasă – ”UDMR dezinformează!”, a scris Sputnik.

Codrin Ștefănescu a declarat în 2016 că Dan Tănasă a vrut să candideze pe listele PSD la Parlament. „L-am sprijinit până la un punct pe Dan Tănasă. Până mai ieri voia să fie pe listele PSD la alegeri, iar acum, brusc, este fan Marian Munteanu, iar PSD este rău”, a firmat Ștefănescu, la acel moment secretar general al PSD, într-o emisiune la Antena 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.