Peste 1.200 de locuitori din Târgu Mureș au fost vaccinați prin intermediul Caravanei mobile. Aproape 40% dintre aceștia s-au vaccinat în cadrul acțiunilor organizate în fața bisericilor, mai ales la Catedrala mare Ortodoxă din centrul orașului și cea din în cartierul Tudor, transmite Rador.

Acțiunea de vaccinare a început acum aproape două săptămâni și ar putea continua, în curând, și în satele izolate din județ.

Județul Mureș are 43% populație eligibilă vaccinată și ocupă locul 8 la nivel național la rata de vaccinare, precizează purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Județului Mureș, Damian Samoilă:

„Campania de vaccinare în cartierele din Târgu Mureș s-a încheiat cu bine. Avem o cifră de 1.246 de persoane care s-au vaccinat în cadrul acțiunilor de vaccinare fără programare care se face cu Johnson&Johnson, în ultimele două săptămâni. 787 de persoane s-au prezentat la acțiunile de vaccinare în cartiere, iar restul în preajma bisericilor din municipiul Târgu Mureș. Le transmitem mulțumiri echipelor medicale de la Serviciul de Ambulanță Județean Mureș pentru efortul lor, sprijinit, de asemenea, de către DSP Mureș, Serviciul de Telecomunicații Speciale, Primăria Târgu Mureș și Garnizoana.”

La nivel național sunt peste 7.000.000 de persoane vaccinate, iar municipiul București ocupă primul loc cu peste 62% rată de vaccinare, urmat de Cluj cu 55% și Constanța cu 50%. Nu au ajuns încă la rata de vaccinare de 30% din populația eligibilă 5 județe, și anume Suceava, Covasna, Bacău, Botoșani și Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.