În ultima perioadă Grădina Zoologică de la Târgu Mureș a adus mai multe animale aparținând unor specii cunoscute, dar care nu se regăseau în colecția celei mai mari grădini zoo din țară. Două dintre acestea sunt specii de păsări, iar alte două sunt mamifere de mici dimensiuni, transmite Rador.

Dintre noii rezidenți ai Zoo Târgu Mureș se fac remarcate cele 30 de păsări flamingo, aflate momentan sub observație. Ele vor fi amplasate într-un pavilion special construit în urmă cu 10 ani, spune directorul adjunct al Zoo Târgu Mureș Kopocz Andras:

„În anul 2011 a fost finalizat un pavilion pentru păsări de baltă și deja de atunci ne imaginam că vom aduce Flamingo. Acum am reușit și atunci ele vor fi aduse acolo, anume în pavilionul păsări pe baltă, cum intrăm în gradina zoologică pe stânga. Momentan ele sunt sub observație pentru că au sosit recent dar văd că vremea ne permite și sperăm să le putem lăsa în aer liber înainte să vină iarna, dacă nu, acestea se vor putea vedea și în interior. Celelalte specii sunt reprezentate de un papagal Ara cu pieptul galben și mai multe capre, respectiv oi pitice de Camerun, care începând de anul viitor vor face parte dintr-un petting zoo. Colecția de animale sălbatice urmează să crească anul viitor, când vor sosi noi exemplare din specii deja prezente, dar și girafe.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.