Şase focare active de COVID sunt înregistrate în acest moment la Spitalul de Urgență din Târgu Mureș, transmite Rador. Este vorba de secțiile de Neurologie I și II, Ginecologie, Neonatologie, Recuperare Cardiovasculară și Cardiologie unde au fost identificate, în total, peste 40 de cazuri pozitive, atât la pacienți cât și în rândul personalului medical.

Administrația spitalului a luat măsurile de limitare a internărilor pe secții și de mutare a pacienților, de dezinfecție, de investigații epidemiologice și alte măsuri impuse de protocol.

La această dată, internările au fost reluate, iar în câteva zile, o parte din focare vor fi stinse, a declarat pentru Radio Tg. Mureș purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, Voichița Pantea: „În total, au fost identificate 41 de persoane, pacienți și personal medical pozitivi la infecția cu SARS-CoV-2. Focarele se închid în momentul în care au trecut 14 zile de la ultimul caz pozitiv. Au fost limitate internările, au fost găsite soluții pentru preluarea pacienților, iar în momentul de față se pot face internări. Pacienții se testează la internare dar sunt făcute anchetele epidemiologice și nu știu eu să vă spun dacă s-au infectat sau nu în spital”.

În prezent sunt aproape 4.200 de cazuri active de infectări cu noul coronavirus în județul Mureș dintre care 45% sunt doar în Târgu-Mureș iar 10% t în localitățile limitrofe municipiului reședință de județ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.