Liderul Pro România Târgu Mureş, Sergiu Claudiu Maior, consilier local din Consiliul Local Târgu Mureş, a depus, duminică seara, doi saci de gunoi pe treptele clădirii Primăriei municipiului reşedinţă de judeţ, în semn de protest faţă de neridicarea gunoiului din oraş de aproximativ o săptămână, după schimbarea operatorului de salubritate, anunță Agerpres.

„În fiecare zi, la ora 17,00 voi duce în faţa primăriei unul sau doi saci de gunoi, până când problema colectării gunoaielor din municipiu va fi rezolvată! Nu se mai poate aşa! Batjocura noii administraţii faţă de cetăţeni, trebuie să înceteze”, a postat consilierul local pe Facebook.

În materialul video filmat în timp ce depunea sacii de gunoi în faţa Primăriei Târgu Mureş, Sergiu Claudiu Maior a arătat că este indignat de modul în care municipalitatea gestionează problema deşeurilor.

„Primarul, prin vocea domnului city manager, ne spune cum trebuie să ‘colecţionăm’ gunoiul. Vezi, Doamne, prin ‘colecţionarea’ gunoiului noi am ajunge să aducem bani foarte mulţi aici, în Târgu Mureş. Ei bine, eu îi fac un cadou domnului primar: i-am adus doi saci de gunoi şi în fiecare zi, până la soluţionarea problemei, o să-i aduc doi saci de gunoi pe care îi voi lăsa în faţa Primăriei la ora 17,00. Sper să facă mulţi bani”, a arătat Maior.

Sergiu Claudiu Maior este autorul petiţiei online „Stop gunoaielor la Târgu Mureş – Vrem restituirea taxei de salubritate”, pe care a iniţiat-o de după ce gunoiul din municipiu nu a fost ridicat timp de câteva zile, în urma schimbării operatorului în cadrul Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor Mureş.

„În calitate de cetăţean al municipiului Târgu Mureş, astăzi, 9 noiembrie, am depus la Primăria Târgu Mureş şi la Garda Naţională de Mediu 2 notificări legate de situaţia dezastruoasă a colectării deşeurilor din municipiu, care reprezintă un atentat la sănătatea publică. Totodată, am solicitat restituirea cotei părţi din taxa de salubritate aferentă perioadei 5 noiembrie – prezent şi chiar până la soluţionarea problemei, precum şi sancţionarea contravenţională şi retragerea autorizaţiei de mediu, companiei de salubritate Brantner Veres SA pentru neîndeplinirea obligaţiilor de mediu pe care şi le-a asumat prin contractul de servicii nr. 1676/21.06.2022. Te invit să susţii şi TU acest demers prin semnarea acestei petiţii. Fără şmecherii pe spatele târgumureşenilor! Oraşul nostru trebuie să fie curat!”, se arată în petiţia iniţiată de Sergiu Claudiu Maior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.