Filmul „Veronica”, de la a cărui premieră se împlinesc 50 de ani, a fost prezentat, vineri, la „Zilele filmului românesc”, organizate la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film şi Televiziune SIMFEST de la Târgu Mureş, Cinematograful ARTA fiind luat cu asalt de părinţi şi copii deopotrivă, relatează Agerpres.

„Am dorit ca în cadrul SIMFEST să avem şi o gală a filmului românesc, iar între producţiile de succes ne-am dorit neapărat să avem şi acest film excepţional, care ne-a marcat copilăria, mai ales că în acest an se împlinesc 50 de ani de la premieră. Sunt foarte fericită să văd cinematograful plin de copii şi de părinţi. Am constatat că între spectatori sunt şi mulţi adulţi din generaţia noastră, ceea ce demonstrează că amintirea acestui extraordinar film este încă vie. Filmul a fost prezentat de coregraful şi regizorul Izabela Moldovan (Bostan), fiica Elisabetei Bostan, cea care a regizat filmul Veronica, care nu a putut participa dată fiind vârsta înaintată”, a declarat unul dintre organizatorii SIMFEST, Corina Ceauşescu.

Izabela Moldovan (Bostan) şi-a amintit cum a fost selectată micuţa Lulu Mihăescu să o interpreteze pe Veronica.

„A fost o mare bucurie să revăd şi să revedem împreună ‘Veronica’. Din nou am redescoperit frumuseţea de a fi copil, ne aducem aminte cât este de frumos, de pur şi de naiv e sufletul uman. Şi mi-aş dori foarte mult ca prospeţimea şi frumuseţea sufletului copilului să rămână în oameni, în adulţi. Mama a fost impresionată întotdeauna de poveşti şi vorbea întotdeauna despre iepuraş, iar iepuraşul era animalul ei preferat, pe care a dorit întotdeauna să-l regăsească în următoarea poveste… până când Veronica a crescut. Apoi s-a inspirat din fabulele lui La Fontaine pentru ca şi copiii şi părinţii să se regăsească în aceste filme ‘Veronica’ şi ‘Veronica se întoarce’. Lulu a fost luată în film după ce au fost văzuţi peste 1.000 de copii care ştiau să cânte şi să danseze. A fost multă muncă, chiar dacă pe ecran nu se vede”, a declarat Izabela Moldovan (Bostan).

În filmul „Veronica” în rolurile principale mai apar Margareta Pâslaru, Dem Rădulescu, Vasilica Tastaman, Angela Moldovan, George Mihăiţă, iar cântecele sunt compuse de Temistocle Popa pe texte de Mircea Block.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.