Primul autobuz electric din Târgu Mureș a ajuns marți, 2 august, în municipiu și va intra în testare, anunță Agenția de presă Rador.

Odată cu el au sosit 32 de stații de încărcare lentă și patru stații de încărcare rapidă, care urmează să fie instalate.

Autobuzul va intra în teste de îndată ce se va realiza instalația de încărcare, iar în acest an urmează să sosească și celelalte 31, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, viceprimarul municipiului Târgu Mureș, Portik Vilmos.

„Autobuzul care a venit a venit pentru că avem nevoie pentru testare. Se fac lucrările pentru instalațiile electrice, instalațiile de încărcare și trebuie să avem măcar un autobuz cu care se pot testa aceste stații, însă anul acesta toate aceste autobuze trebuie să fie livrate. Așteptăm săptămâna viitoare să mai vină, trei sau patru. Depinde de fabricant câte autobuze poate livra, până în noiembrie vor fi livrate aproape toate, 32 de autobuze trebuie să fie livrate”, a declarat viceprimarul.

Autobuzele electrice și stațiile de încărcare sunt achiziționate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Contribuția Primăriei Municipiului Târgu Mureș este de 2%, de aproximativ 600.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.